augusti, 2021

tor19aug19:0021:00DISCO NIGHT FEVER19:00 - 21:00 Malmö Live, Dag Hammarskjölds Torg 4

Evenemangsinfo

Ladda för en helkväll med glitter, platåskor, glam och dansglädje. När hits som Disco Inferno, I Will Survive och September framförs av de färgsprakande solisterna Lina Hedlund, Andreas Lundstedt och Mariette, tillsammans med Malmö SymfoniOrkester blir det svårt att sitta still.

Under kvällen sveps du tillbaka till 1970-talets gyllene tidsålder, genom ett pärlband av discolåtar från ikoniska filmer som Saturday Night Fever med John Travolta. Upphovsmakare till programmet är dirigenten och arrangören Hans Ek och Berwaldhallen, där Sveriges Radios symfoniorkester framfört dessa discoklassiker inför en jublande och dansande publik i fyra utsålda hus – och nu är Malmö SymfoniOrkesters tur på Malmö Live.

Hans Ek är känd inte minst för djärva och nyskapande mixar av musik från vitt skilda genrer. Med orkestrarnas kraft har han tidigare tolkat den elektroniska musikgruppen Kraftwerk samt mixat Stravinsky med Swedish House Mafia – och nu är det discomusikens tur. För honom står discomusiken för ren och skär glädje:

– Den har en sådan positiv energi. Det finns inga baktankar. Discomusiken är vad den är och inget mer. Alla är solister på dansgolvet och det sprudlar av glädje. Det är det som är det viktiga. Det är något väldigt fint i det.

Mer

Tid

(Torsdag) 19:00 - 21:00

Plats

Malmö Live

Dag Hammarskjölds Torg 4

Scroll to Top
X
X