september, 2020

fre18sep18:0020:50Det händer inte här – en berättelse om Uppsalakidnappningen18:00 - 20:50 Uppsala stadsteater, Kungsgatan 53

Mer

Evenemangsinfo

”Det händer inte här” – en berättelse om Uppsalakidnappningen. Spelas på Lilla scenen 18 september tom slutet av oktober! Läs mer längre ned om hur vi Coronasäkrar våra salonger.

🎭

En spetsad köttfärspaj. En vindlande bilfärd som slutar i diket inte en utan två gånger. Ett ödehus. Fejkad rysk-engelska. Den osannolika historien om kidnappningen av en student i Uppsala 2011 undgick nog få Uppsalabor. Nu blir händelsen till nyskriven dramatik av Kristian Hallberg.

I ”Det händer inte här” blandas verklighet och fiktion i en berättelse om förövare, offer och alla vi andra runt omkring. En berättelse som är absurd, fascinerande, knasig, otäck och baserad på helt verkliga händelser. Vem går så långt som att genomföra något sånt här? Varför gör ingen något för att förhindra det? Och vilka är alla de eventuella och faktiska brott som kanske pågår runt oss just nu?

🎭

Scen: Uppsala stadsteaters Lilla scen
Premiär: 18 september
Längd: 2 h 50 min inkl paus
Biljettpris: 140-340 kr beroende på biljettyp och sittplats i salongen

MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner, och vi kommer tillsvidare att sälja max biljetter per föreställning till ”Det händer inte här” på Lilla scenen som normalt har 150 platser. Dörrarna till salongerna öppnas redan 30 minuter innan föreställningsstart för att minska trängsel.

Publiken kommer att sitta utspridd i salongen, på tryggt avstånd från varandra, alla sitter en och en.

Medverkande: Marta Andersson-Larson (praktikant), Magdalena Eshaya, David Fukamachi Regnfors, Lucas Krüger, Ossi Niskala, Crister Olsson, Joel Schmidt (praktikant), Moa Silén.

Av: Kristian Hallberg
Regi: Martin Rosengardten
Scenograf & kostym: Elin Hallberg
Dramaturg: Jonas Bernander
Ljus: Jonas Nyström
Mask: Agnes Krasse
Affischbild: Jakob Eklund

https://uppsalastadsteater.se/det-hander-inte-har/

Tid

(Fredag) 18:00 - 20:50

Plats

Uppsala stadsteater

Kungsgatan 53

Scroll to Top
X
X