mars, 2021

lör20mar(mar 20)21:00sön21(mar 21)01:00Deng Deng Hifi 15 yrs | Inkonstbaren - datum TBA21:00 - 01:00 (21) Inkonst, Bergsgatan 29

Evenemangsinfo

På grund av nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten flyttar vi fram Deng Dengs 15-årskalas till den 8e januari.
Tråkigt såklart men så är det, sprid gärna informationen till de som bör få den.

///

För femton år sedan var det omöjligt att höra roots eller dub spelas ute i Malmö, och det fanns heller ingen som tyckte att ett eget ljudsystem var något att lägga pengar på. En trist tillvara med ett vakuum kände vi, och ur det vakuumet föddes Deng Deng – som till en början bara var tre personer som gillade att spela reggae-skivor ihop, helst på de rökiga svartklubbar som fanns i Malmö på den tiden. Till en början utan Hifi.
I andra delar av Sverige fanns det en stark sound system-scen med ett koncentrerat antal sounds på en liten yta. Avsaknaden av en liknande sammansvetsad scen bestående av likasinnade, som brann för en specifik basbaserad musikstil gjorde att vi i Deng Deng tog vårt spelande till byggande, bärande, köpande och släpande.
Vi började forma vårt eget sound system, för det är för sound system rootsmusiken är skapt. Ett sound system är ett specialtillverkat, handbyggt ljudsystem byggt specifikt för att kunna spela djupare basgångar och klarare, snärtigare mellanregister och toppar än ett vanligt PA, samt för att skapa en omfamnande fysisk musikupplevelse.

Vårt sound var till en början litet och inte speciellt välljudande, men utbyggnad och förbättring under årens gång har gjort att det nu låter helt annorlunda än det gjorde för tio år sedan.
Under de här 15 åren har vi släppt ett antal skivor, vi har spelat i en mängd europeiska städer, spelat hundratals gånger i Sverige och upplevt bland de bästa musikaliska stunderna i vårt liv ihop.
I 15 år har vi kämpat hårt för att etablera en subkultur som saknats, även om vi aldrig riktigt sett det som en kamp.
Vi har bara gjort det vi älskar och spelat den musik vi själva vill höra på det sätt vi vi vill uppleva den.
Vår femtonårsfest kommer inte bli så stor som vi hade tänkt då det kom ett litet virus i vägen, så firandet kommer att vara covidanpassat, men vi kommer såklart ha med oss vårt egna ljudsystem.

Inga biljetter släpps, inga listplatser finns, och bara 50 personer får finnas på plats samtidigt.

Det är gratis att komma in men platserna är som sagt begränsade.

Vill ni stödja oss så kommer det finnas merch på plats att köpa.

Så kom tidigt, vi hoppas att vi kommer få se så många av alla våra vänner som möjligt.

31/10
21-01
Inkonstbaren
Fritt inträde
Begränsat antal gäster

Ps. Gör allt ni kan för att begränsa smittspridning.

Mer

Tid

20 (Lördag) 21:00 - 21 (Söndag) 01:00

Plats

Inkonst

Bergsgatan 29

Scroll to Top
X
X