november, 2021

lör27nov19:3022:30David Ritschard (SE) LIVE på Babel - 27 november, 202119:30 - 22:30 Babel Malmö, Spångatan 38

Evenemangsinfo

NYTT DATUM
27 november

David Ritschard gör stor, tårögd country med vardagsnära berättelser på svenska som berör alla den får göra bekantskap med.
__________

VAD: David Ritschard (SE) LIVE
NÄR: Lördag 27 november, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Pelle Hanspers + Emmett
FÖRKÖP: 170 kr, student 150 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 180 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: https://spoti.fi/38QHeDP
__________

DAVID RITSCHARD (SE)
David Ritschard debuterade som soloartist under sommaren 2019, snabbt ställde sig kritikerna på kö för att få ösa beröm över så väl albumet ”Brobrännaren” som Davids känsliga liveframträdanden tillsammans med vännerna i kompbandet som går under namnet Krokodiltårarna.

Med ett förflutet som frontman i Spinning Jennies och The Green Line Travelers är David Ritschard för inbitna countryfans inget nytt namn att bekanta sig med. Efter att ha turnerat Nashville runt med bandet The Green Line Travelers så började David istället gräva där han står – i söderort.

Det är här dom vardagsnära berättelserna når fram hela vägen, det är här publiken fortfarande kan känna en pust av sunnanvind från folkparkernas fornstora dagar. Det är här David med sina trettio fyllda kan föra en musikalisk berättartradition vidare och ge den nytt liv utan att fastna i nostalgi över ett förflutet han aldrig upplevt. Det är inte strikt självbiografiskt men alltid personligt från trakterna kring den södra tunnelbaneleden. Med berättelsen i fokus samt den kompromisslösa kärleken till den hårt arbetande människan som alltid eller oftast drar nitlotten.

En countrymusik med helt egen ton, en countrymusik för 2000-talet.

”David Ritschard lyckas genom en egen ton göra bättre country än man hört på länge. (…)modern arbetarskildring när den är som bäst. Årets svenska överraskning så här långt.” (Betyg, 4/5) – Nya Wermlands Tidning

PELLE HANSPERS (MÖ)
Malmösångaren som en gång bodde i Stockholm men som de aldrig kommer få tillbaka. Hörde du låten Vår från debutalbumet Tumla med video inspelat på en halvfärdig Triangelstation en tisdag i april, släpper ni inte heller varandra.

Pelle Hanspers 2020 gör oss inte besvikna. Soundet har blivit råare och mindre tillrättalagt men melodierna och ärligheten är kvar. Pelle Hanspers låtar hittar hem med texter som är på riktigt, rösten som gör att vi förstår och ett ackompanjemang som denna kväll blir akustiskt lågmält, kanske sävligt men likväl episkt.

EMMETT (MÖ)
Konsekvent vardagsmelankoli. Från prärien till falafelhaket.

Med melodier som för tankarna till den amerikanska folk- och countrytraditionen skriver Elias Faivre personligt om livet, ungdomen och kärleken.
__________

Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen

Mer

Tid

(Lördag) 19:30 - 22:30

Plats

Babel Malmö

Spångatan 38

Scroll to Top
X
X