januari, 2021

lör30jan(jan 30)19:00sön31(jan 31)01:00Crystal Eyes + We Are The Catalyst & Northgate19:00 - 01:00 (31) Bruket, Birger Svenssons väg 16E

Evenemangsinfo

Crystal Eyes bildades 1992 för att förvalta arvet från 80-talet med band som Judas Priest, Iron Maiden, Black Sabbath, Accept, Helloween osv. Under mitten av 90-talet byggde man upp namnet med mängder av spelningar och fyra officiella demo-tapes som till slut resulterade i ett skivkontrakt 1998. Sedan dess har åtta hyllade album släppts och man har bland annat spelat på Sweden Rock Festival två gånger och ihop med band som Yngwie Malmsteen, Blind Guardian, Candlemass, Treat, Morgana Lefay, Evergrey, Lost Horizon med flera. Det senaste albumet Starbourne Traveler, som släpptes den 6:e december 2019, har fått fantastiska recensioner över hela världen. Med det i bagaget kommer den nya och starkaste sättningen hittills att gästa Bruket. Om man gillar klassisk 80-tals Heavy Metal får man absolut inte missa detta.

Videos

Side By Side
https://www.youtube.com/watch?v=HDGJhoB7ACM
Starbourne Traveler
https://www.youtube.com/watch?v=SvstQaJcDgw

Officiell hemsida: http://www.crystaleyes.net
Facebook: https://www.facebook.com/crystaleyessweden

______________

WE ARE THE CATALYST

Sedan starten 2012 har Alternativ Metal-bandet We Are The Catalyst från Varberg/Göteborg lyckats skapa stort intresse kring sin unika blandning av Metal, Pop, Rock och Elektroniska element som de lyckats väva samman i en naturlig symbios.
Melodiöst och tungt med texter som ofta behandlar mörkret inom och utanför oss och om drivkraften att våga granska och förändra sig själv trots detta.

Frontade av den unika Cat Fey, med styrka, melodier och en röst som är som gjord för stora poplåtar, sticker de ut i mängden av Rock och Metalband idag. Tillsammans med kraften och tyngden i musiken skapas något unikt, och de lyckas gång på gång visa att de är en kraft att räkna med. Vilket siffrorna talar för.
We Are The Catalyst har sedan starten fått sina låtar streamade över 6 miljoner gånger på tjänster som Spotify, Deezer mfl. – utan uppbackning av skivbolag – samt närmare 1 miljon visningar på Youtube.

Bandet gjorde sin andra spelning någonsin på turné i Kina 2015 (första var i Sverige veckan innan), och har sedan dess bl.a. headlineat två turnévändor i England och spelat på ett gäng festivaler. Bl.a. på Bloodstock Open Air (UK), Planet Rockstock (UK), Malmöfestivalen, Subkultfestivalen (SE) och Kinas största musikfestival Strawberry festival.
2015 vann WATC en tävling som anordnades av Metal Hammer UK, Bloodstock Open Air och Holländska Symfoniska Metal bandet Delain där första priset var att spela på just Bloodstock Open Air, samt öppna för Delain på en headline spelning i Birmingham, i England det året.

För att inte tala om annorlunda; I musikvideon till covern av ”Don’t You Worry Child” kan man se Jerry Springer tala till tittaren i början om We Are The Catalyst och presentera låten.

Bandet har släppt tre album, ”Monuments” 2014,”Elevation” 2016 och ”Ephemeral” 2019 och skall snart äntra studion för att spela in fjärde albumet som just nu förhandlas med skivbolag.

http://www.wearethecatalystofficial.com
http://www.facebook.com/watcofficial
http://www.youtube.com/watcofficial
http://www.twitter.com/officialwatc

________________________________

NORTHGATE

Northgate från Varberg spelar Alternative Metal och består av:
Rasmus Sjögren: Sång och gitarr
Antons Silver: Gitarr
Felix Silberg: Bas
John Silver: Trummor

Sociala medier:
Instagram: https://www.instagram.com/northgvte/?hl=sv
Faceook: https://www.facebook.com/NORTHGVTE/

I samarbete med Studiefrämjandet Halland Musik

Mer

Tid

30 (Lördag) 19:00 - 31 (Söndag) 01:00

Plats

Bruket

Birger Svenssons väg 16E

Scroll to Top
X
X