februari, 2021

lör27feb20:0023:00Cirque du Soleil: Corteo | Ericsson Globe, Stockholm (NYA DATUM)20:00 - 23:00 Ericsson Globe, Globentorget 2

Evenemangsinfo

CIRQUE DU SOLEIL FLYTTAR FRAM ALLA FÖRESTÄLLNINGAR I STOCKHOLM DEN 7-10 MAJ – NYA DATUM

Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar är det inte möjligt att genomföra Cirque du Soleils föreställningar i Stockholm på Ericsson Globe under maj, utan föreställningarna kommer att flyttas fram till 25-28 februari 2021. Säkerheten för artister, fans och personal är alltid vår högsta prioritet och vi vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Håll i din biljett – den kommer fortfarande att gälla för det nya datumet. Kontakta respektive biljettåterförsäljare för eventuella biljettfrågor!

Din biljett gäller till samma dag och tid som du redan köpt.
Torsdagsbiljetten gäller för torsdag den 25:e februari, 2021
Fredagsbiljetten gäller för fredag den 26:e februari, 2021
Lördagsbiljetten gäller för lördag den 27:e februari, 2021
Söndagsbiljetten gäller för söndag den 28:e februari, 2021

***********************************************
Corteo, den kanske mest förtrollande av Cirque du Soleils alla arenaproduktioner kommer ge sig ut på turné i Europa. Showen besöker Sverige och stannar till i Stockholm och Göteborg under våren 2020. Den 7-10 maj ges sex föreställningar på Ericsson Globe i Stockholm och 13-17 maj sätts sju föreställningar upp på Scandinavium i Göteborg. Denna unika produktion, regisserad av Daniele Finzi Pasca hade premiär i Montreal under Big Top under april 2005. Showen har setts av fler än 9 miljoner besökare i 19 länder över fyra kontinenter.

Förköpsbiljetter till Corteo är från och med idag kl 15.00 tillgängliga online för medlemmar i Cirque Club. Medlemskap I Cirque Club är kostnadsfritt och inkluderar förmåner så som möjlighet till förköp, unika erbjudanden och exklusiv backstage-information. För att gå med, registrera på www.cirqueclub.com.

Corteo, som betyder kortege på italienska, är en glad, festlig och paradliknande tillställning illustrerad av en clown. Föreställningen förenar skådespelarens passion med akrobatens grace och kraft för att kasta publiken in i en teatervärld av glädje, komedi och spontanitet som ligger i ett mystiskt utrymme mellan himmel och jord.

Clownen avbildar sin egen begravning som äger rum i en karnevalsatmosfär, övervakad av tyst omtänksamma änglar. När man ställer det stora mot det lilla, det löjliga mot det tragiska och magin i perfektion med charmen av ofullkomlighet, visar showen clownens styrka och bräcklighet, såväl som hans visdom och vänlighet, för att illustrera den del av mänskligheten som är inom var och en av oss. Musiken är lyrisk och lekfull och bär Corteo genom ett tidlöst firande där illusionen retar verkligheten.

Scenens koncept och disposition får publiken i en teateratmosfär som tidigare aldrig beskådats I en föreställning av Cirque du Soleil. Den bakre ridån är inspirerad av Eiffeltornet, och den främre ridån, som är handmålad, ger scenen en storslagen känsla. Det sätter tonen för den poetiska Corteo.

Ensemblen i Corteo inkluderar 51 akrobater, musiker, sångare och skådespelare från hela världen.

Social media
Facebook: facebook.com/Corteo
Twitter: @Cirque #CORTEO
Instagram: @cirquedusoleil #CORTEO

Mer

Tid

(Lördag) 20:00 - 23:00

Plats

Ericsson Globe

Globentorget 2

Scroll to Top
X
X