december, 2022

lör31dec19:0022:15Anders F Rönnblom: avvakta nytt datum 202119:00 - 22:15 Folk å Rock (Official), Lilla Torg

Evenemangsinfo

KONSERTEN ÄR FRAMFLYTTAD! VI VÄNTAR PÅ NYTT DATUM. KÖPTA BILJETTER GÄLLER.

ANDERS F ÅTERUPPLIVAR 90-TALSGRUPPEN BRAVADO BRAVADO
Countryrockgruppen BRAVADO BRAVADO var Anders F Rönnblom och multiinstrumentalisten Jesper Lindbergs musikprojekt som startade 1989 med skivan med samma namn. Året efter kom BOULEVARDMINNEN och 1991 skivan VÅLD.

Gitarristen Fabian Månsson anslöt 1990 då det var dags för en lång Sverigeturné. Det var också början på ett långt musikaliskt samarbete mellan Anders F och trummisen Björn Rothstein, som sedan dess har varit centralfigur i gruppen AFR Band, tillsammans med basisten Björn Aggemyr.

Bravado Bravados karriär sammanfaller med starten på den Americanavåg som sedan följde i Sverige under 90-talet med grupper som Traste Lindéns, Perssons Pack, 1000 Dollar Playboys, Håkan Ahlström & Gram Parsons Project, samt ett otal singer/songwriters i den genren.

ANDERS F: ”Mycket av inspirationen till min musik kommer ju från 60- och 70-tals grupper som Byrds, the Band, Flying Burrito Brothers, Buffalo Springfield, Manassas med flera… Och jag har stor lust att börja experimentera lite med ljudbilder där till exempel pedalsteel och akustiska instrument som banjo och mandolin kan blandas med elgitarr, distorsion och andra effekter. Det finns mycket idéer. Och ett flertal låtar kvar från 90-talet som ännu inte är inspelade.”

BRAVADO BRAVADO på Folk å Rock lördagen den ???.
Öppnar 19, På scen 20.
Entré 250kr.
Förköp online via Tickster.com.
Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst och Skivesset.
Rockklubb, bar, café & restaurang.

Anders F Rönnblom – sång, gitarr
Jesper Lindberg – pedalsteel, banjo, mandolin, gitarr, sång
Fabian Månsson – gitarr, munspel, sång
Björn Rothstein – trummor
Björn Aggemyr – bas

Mer

Tid

(Lördag) 19:00 - 22:15

Plats

Folk å Rock (Official)

Lilla Torg

Scroll to Top
X
X