Din lokala evenemangsguide

juni, 2022

fre03jun09:0017:003-gånger Nivå 2C VattenApportering - Enkel, Dubbel Markeringar, Över, Störning, Linjetag och Närsök09:00 - 17:00 Halmstad

Evenemangsinfo

3-dagars Nivå 2C VattenApportering – Enkel, Dubbel Markeringar, Över, Störning, Linjetag och Närsök N2CVAMLS

Datum:

Steg 1 hålls den 3 juni

Steg 2 hålls den 2 juli
Steg 3 hålls den 16 juli
Plats: Halmstad, i Skedala 6 km från centrum.
Krav på ekipaget: Hunden ska kunna simma och vara lös bland andra hundar, om än på avstånd och ha apporterat på land – eller gått kurs GrARS eller GrVASR, vi bygger vidare från grunden och ger dig verktygen att arbeta vidare efter kursen med stöd från oss. Vi jobbar med enkla och dubbla markeringar, linjetag och närsök. Det vill säga det som behövs för att hunden ska kunna ta med saker den ser falla, har sett falla tidigare och bygger upp trygghet i att hysa hopp om saker den inte sett falla. Det är en stor fördel om hunden bär föremål som inte kastats utan ligger stilla på marken. Hunden bör vara minst 9 månader.

Kursupplägg:

Kursen är en 3 dagars med eget arbete mellan kurstillfällena och med feedback under och i upp till 30 dagar efter kursen (men då online).

Steg 1 – Vi börjar fredagen den 3 juni 2022 klockan 09.00-17.00 med teori och information om hur vi kommer att jobba och vad som är målet. Vi jobbar sedan vidare under dagen praktiskt men med paus för egen medtagen förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Sen summerar vi och gör en plan för hur varje ekipage kan tänka för att arbeta vidare. Dagens arbete leder till en hemuppgift som fokuserar på enkelmarkeringar i lätt vattenvegetation, som kan ökas i krav och varieras på många sätt. Vi tittar även på momenten Stopp/Bakom/Inkallning. Dessutom jobbar vi med att bygga upp olika energi/intensitet och fokus övningar som leder till sök, bättre förmåga att identifiera skadat vilt och bättre stadga.

Steg 2 – Denna dagen lördagen den 2 juli som har samma grundupplägg som dag 1 tidsmässigt med start klockan 09.00-17.00 vi jobbar sedan vidare men har under dagen med paus för egen medtagen förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Dagens arbete leder till en hemuppgift som fokuserar på linjetag i lätt vattenvegetation, som kan ökas i krav och varieras på många sätt. Vi tittar även på momenten fot/fotförflyttningar/casting. Dessutom jobbar vi med att bygga upp olika energi/intensitet och fokus övningar som leder till ett intensivare sök, bättre förmåga att identifiera olika vilt och bättre stadga.

Steg 3 – Denna lördagen den 16 juli som har samma grundupplägg som dag 1 tidsmässigt med start klockan 09.00-17.00 vi jobbar sedan vidare men har under dagen med paus för egen medtagen förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Dagens arbete leder till en hemuppgift som fokuserar på dirigering och dubbelmarkeringar i lätt vattenvegetation, som kan ökas i krav och varieras på många sätt. Vi tittar även på momenten stadga/avlämningar och hopp. Dessutom jobbar vi med att bygga upp olika energi/intensitet och fokus övningar som leder till ett mer fokuserat sök, bättre förmåga att fokusera på rätt vilt och bättre stadga. Vi lägger lite längre tid på planeringen för framtiden den sista dagen

Du får en bok innan kursens början med övningar som du kan bygga vidare med. Sen har du möjlighet till feedback både genomdirekt kontakt med oss och genom en grupp på sociala media där vi kan bolla tankar och idéer samt lösa dilemman som uppstår under träningen. Möjlighet till återsamling och fortsättningskurs finns.

Kursinnehåll:

Delmomenten i apportering (kontakt, samarbete, belöningsmetoder, starta, gripa, lyfta, bära, ingångar, lämna av, markering)
Snabba starter och snabb tillbaka
Ingångar och gripteknik
Igångar
Casting – att bygga upp en linje och avstånd
Enkla markeringar – och hur bygger jag vidare
Dubbla markeringar och hur man utvecklar dem
Störningar
Dirigerings grunder Höger, Vänster och Bakom
Närsök – associativ inlärning
Sökruta
Hopp
Från bil till start
Arbetssätt:
Vår grundtanke är alltid att övningarna alltid vara ska vara så upplagda att hunden lyckas – Att vi först övar varje liten detalj som behövs för att lyckas i med helheten innan vi kedjar ihop det. Vi korrigerar inte, vi gör om, förenklar och skapar förutsättningen för att hunden ska lyckas. Alla hundar är individer och varje förare har sitt sätt att nå målet. Inga sätt är fel, men vi förklarar hur vi lyckats bäst och sen väljer du givetvis vilka bitar som passar in i ditt sätt att arbeta just nu och spar de andra till framtiden. Positiv förstärkning är vårt arbetssätt!

I avgiften ingår:

Digital bok med kursplan, övningar, förslag, idéer och hjälp till träningsplanering.
Feedback under kursens och upp till en månad efter sista träningspasset.

Max antal deltagare: 6 stycken

Kursavgift: 2700 kr per ekipage

https://www.facebook.com/events/1360854127680691/

Mer

Tid

(Fredag) 09:00 - 17:00

Plats

Halmstad

Arrangör

Kennel Goldflame's

X
X