Din lokala evenemangsguide

augusti, 2022

sön07aug15:0020:003-gånger med fokus på andjaktspremiären vid tre olika tillfällen 7/8, 10/8 & 17/8 -202215:00 - 20:00 Halmstad

Evenemangsinfo

Datum:
Steg 1 7/8 15:00 – 20:00
Steg 2 10/8 16:00 – 21:00
Steg 3 17/8 15:00 – 20:00
Plats: Halmstad, i Skedala 6 km från centrum.

Krav på ekipaget: Hunden ska kunna ta apporter som inte föregås av kast – och inte vara negativt skottberörd, då skott kommer att avlossas.

Kursupplägg:

Kursen är en 3-dagars med eget arbete mellan tillfällena och med feedback under och i upp till 30 dagar efter kursen (men då online).

Steg 1 – Vi börjar den 7 augusti med teori och strategier kring sjöfågeljakt och vad som är viktigt att tänka på rent praktiskt. Vi börjar 15:00 och jobbar på fram till skymning eftersom det är i just den perioden och i gryning hunden kommer jobba dagens avslutas vid 20:00. Sen går vi igenom apporteringskedjan genom en bild av vettar/bulvaner/lockfåglar delmoment för delmoment. Under dagen kommer vi ha paus för egen medtagen eftermiddagsfika. Sen summerar vi och gör en plan för hur varje ekipage kan tänka för att arbeta vidare.

Steg 2 – Den 10 augusti klockan 16:00 – 21.00 med repetition av alla delmomenten från senast, men även från gömsle – delmoment för delmoment. Under dagen kommer vi ha paus för egen medtagen eftermiddagsfika. Sen summerar vi och gör en plan för hur varje ekipage kan tänka för att arbeta vidare.

Steg 3 – Den 17 augusti klockan 16:00 – 21:00 är det repetition av alla delmomenten men också med hunden i eget gömsle vilket ibland är den enda lösningen som fungerar praktiskt. Sen kör vi flera jakt situationer på olika platser men med gångavstånd. Under dagen kommer vi ha paus för egen medtagen eftermiddagsfika. Sen summerar vi och gör en plan för hur varje ekipage och vad du ska tänka för att arbeta vidare för att nå nya mål.

Du får en bok innan kursens början med övningar som du kan bygga vidare med. Sen har du möjlighet till feedback både genom direktkontakt med oss och genom en grupp på sociala media, där vi kan bolla tankar och idéer samt lösa dilemman som uppstår under träningen. Möjlighet till återsamling och fortsättningskurs finns.

Kursinnehåll:

Delmomenten ur kedjan för apportering (kontakt, samarbete, belöningsmetoder, starta, gripa, lyfta, bära, ingångar, lämna av – utan föregående kast)

Belöningsbana och helhets tänk i vatten

Snabba starter och inkallningar

Bulvanbild/vettar – sända genom, markera framför, i, bortom

Sändande från gömsle markering med enbart hjälp av ljud

Sändande från separat hundförare det vill säga med enbart ord/ljud

Från bil till jaktstart

Vilt och skott

Arbetssätt:

Vår grundtanke är alltid att övningarna alltid vara ska vara så upplagda att hunden lyckas – Att vi först övar varje liten detalj som behövs för att lyckas i med helheten innan vi kedjar ihop det. Vi korrigerar inte, vi gör om, förenklar och skapar förutsättningen för att hunden ska lyckas. Alla hundar är individer och varje förare har sitt sätt att nå målet. Inga sätt är fel, men vi förklarar hur vi lyckats bäst och sen väljer du givetvis vilka bitar som passar in i ditt sätt att arbeta just nu och spar de andra till framtiden. Positiv förstärkning är vårt arbetssätt!

I avgiften ingår:

Digital bok med kursplan, övningar, förslag, idéer och hjälp till träningsplanering.

Feedback under kursens och upp till en månad efter sista träningspasset.

Max antal deltagare: 6 stycken

Kursavgift: 2200kr för alla tre tillfällen tillsammans och ja det går bra att byta till andra datum om plats finns..

https://www.facebook.com/events/642867383651616/

Mer

Tid

(Söndag) 15:00 - 20:00

Plats

Halmstad

Arrangör

Kennel Goldflame's

X
X